Ветроходна регата „Трети март“ 2018г. – Снимки

62-рата ВЕТРОХОДНА РЕГАТА   „ТРЕТИ МАРТ“ – ВАРНА 2018

От 1 до 4 март т.г. във Варненското езеро се проведоха шестте гонки на 62-рото издание на Регата „Трети март” – кръг от Държавно първенство по ветроходство в клас „Ял-6”. Тя по традиция откри ветроходния сезон. Нейни организатори са варненските Спортен клуб „Черно море – Бриз” и Морски клуб „Приятели на морето”, със съдействието на Българската федерация по ветроходство и финансовата подкрепата на Община Варна, фондация „Кор Кароли“ и частни дарители, членове на МК „Приятели на морето“ – Варна.

Главен съдия бе Росен Марангозов, Президент на БФС и председател  на СК „Черно море – Бриз”.

В регатата участваха 17 екипажа – по един – от Видин, Шумен, Поморие и Търговище, три – от Балчик, по два – от София и Бургас и 6 – от Варна.

Екипажите бяха подредени в две класирания – Държавно първенство на „Ял-6” (14 регистрирани екипажа), 62-рата ветроходна регата на „Ял-6” „Трети март” – 2018 (17 екипажа)

Очаквано и двете първи места завоюва лодката на Яхт клуб „Порт Бургас” с шкипер Михаил Копанов. За него това беше 22-ра победа като шкипер в историята на най-старата и първа за годината българска ветроходна регата. На второ и трето място в държавното първенство се класираха лодките с шкипери Явор Колев (МК „Приятели на морето”- Варна/ СК „Черно море – Бриз”) и Николай Станев (МК Балчик 1). До престижното шесто място се класираха отбори от София и Поморие.

 

Фотограф: Люси Манева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *