Проект „Живият свят на Черно море“ 2019г.

 

 

 

 

 

Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна започна работа по проект «Живият свят на Черно море». Целта на проекта е чрез атрактивни дейности да се повиши информираността на децата и младежите за морската флора и фауна в Черно море и се възпита и стимулира активна позиция към опазването й.

Дейностите по проекта да бъдат реализирани, с прякото участие на децата, младежите и специалистите и доброволците на Клуба, в рамките на 9 месеца в гр. Варна и Северното черноморско крайбрежие – дивите плажове край гр.Варна, гр.Шабла, с.Тюленово и в района на буните край Варна и Каварна.

По атрактивен начин децата и младежите ще се запознаят с черноморските обитатели, ще научат за проблемите на морето и  за лесни и приложими начини да го опазват, ще работят с определител на черноморските представители на флората и фауната.

Естествено, за да се справят със задачите – обследване и фото документиране на крайбрежните морски екосистеми, вземане на проби от дъното край дивите плажове и буните за установяване степента на замърсяване на морската вода, всички участници в проекта ще преминат обучение по гмуркане и начално водолазно обучение.

Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна

инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация

„Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. 

За контакти:

Ел.адрес – seaclub2@gmail.com

Дарина Иванова 0889818727

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *