Събития

62-рата ВЕТРОХОДНА РЕГАТА "ТРЕТИ МАРТ" - ВАРНА 2018

От 1 до 4 март т.г. във Варненското езеро се проведоха шестте гонки на 62-рото издание на Регата „Трети март” - кръг от Държавно първенство по ветроходство в клас „Ял-6”.

Тя по традиция откри ветроходния сезон. Нейни организатори са варненските Спортен клуб „Черно море - Бриз” и Морски клуб „Приятели на морето”, със съдействието на Българската федерация по ветроходство и финансовата подкрепата на Община Варна, фондация „Кор Кароли“ и частни дарители, членове на МК „Приятели на морето“ – Варна. Главен съдия бе Росен Марангозов, Президент на БФС и председател на СК „Черно море - Бриз”.

В регатата участваха 17 екипажа - по един - от Видин, Шумен, Поморие и Търговище, три - от Балчик, по два - от София и Бургас и 6 - от Варна.

Екипажите бяха подредени в две класирания - Държавно първенство на „Ял-6” (14 регистрирани екипажа), 62-рата ветроходна регата на „Ял-6” „Трети март” - 2018 (17 екипажа)

Очаквано и двете първи места завоюва лодката на Яхт клуб „Порт Бургас” с шкипер Михаил Копанов.

За него това беше 22-ра победа като шкипер в историята на най-старата и първа за годината българска ветроходна регата.

На второ и трето място в държавното първенство се класираха лодките с шкипери Явор Колев (МК „Приятели на морето”- Варна/ СК „Черно море - Бриз”) и Николай Станев (МК Балчик 1).

До престижното шесто място се класираха отбори от София и Поморие.

shema 2

      Схема на състезателния полигон, Варненско езеро

 regata treti mart 2018