Събития

На 29 октомври, по случай Международния ден на Черно море,  над 80 доброволеца от НПО и варненски училища  се включихa в ежегодното почистване на плаж „Ветеран”.

Основни организатори на инициативата са Сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“, Морски клуб „Приятели на морето“- Варна и Туристическо дружество „Родни балкани”. Финансово акцията е подкрепена от Фонд „Лист“ и Програма „Младежки  дейности 2016”, Община Варна.

Международният ден на Черно море, 31 октомври 2016 г. отбелязва двадесетата годишнина от подписването на известния Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море, който очертава рамката на сътрудничеството и поетите ангажименти между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона.

Двадесет години след подписването на документа, въпреки някои признаци на подобрение, много хора и най-вече живеещите по крайбрежието смятат, че е време правителствата да предприемат много сериозни действия за промяна на перспективата в опазването и възстановяването на тази уникална природна система – нашето общо Черно море.