Проекти

 

 

 

ЗАБАВНО Е ЛЕСНО Е

 

Проект „Забавно е, лесно е“  се реализира от Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна и е финансово подкрепен от Фондация "Обществен борд на TELUS International в България".  

"Забавно е, лесно е" е проект, насочен към 30 деца с различни здравословни проблеми на възраст между 10 и 15 години /респираторни, мускулно - скелетни, сърдечно – съдови, гръбначни изкривявания, плоскостъпие, порочна поза и походка, затлъстяване, слаб имунитет, рахит, неврологични проблеми, депресия/.

Главната му цел е чрез използване ресурсите на морето, да се проведе рехабилитационна програма за подобряване здравния статус и психическото  състояние на децата. Методът, който ще бъде използван е известен като Деептерапия или подводна терапия и включва упражнения и плуване под вода по водолазен способ. 

В рамките на 6 месеца децата ще се занимават с различни дейности като:

  • Тренировки по гмуркане;
  • Подводно плуване с водолазно оборудване;
  • Рехабилитационни упражнения под формата на игри, първоначално в басейн, а след това на море.

На всяко дете ще бъде изготвена индивидуална програма на база здравословното му състояние. Всички дейности са под ръководството на рехабилитатор и инструктори-водолази, членове на Клуба. 

Ако желаете да запишете детето си за участие в проекта, може да направите това до 10 март 2023 г. на имейл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Телефон за контакт: 0889818727 – Дарина Иванова