Проекти

 

jiviqt svqt 2023jpg

                                   

МЛАДЕЖКА ИНИЦИАТИВА  „ЖИВИЯТ СВЯТ НА ЧЕРНО МОРЕ“

 

Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна започна работа по младежка инициатива «Живият свят на Черно море». Целта на инициативата е чрез атрактивни, дейности да се повиши информираността на децата и младежите за морската флора и фауна в Черно море и се възпита и стимулира активна позиция към опазването й.

Дейностите по инициативата ще бъдат реализирани в рамките на 5 месеца в гр. Варна и Северното черноморско крайбрежие, с прякото участие на 30 младежи, под ръководството на специалистите и доброволците на Клуба.

          По атрактивен начин младежите ще се запознаят с черноморските обитатели, ще научат за проблемите на морето и  за лесни и приложими начини да го опазват, ще работят с определител на черноморските представители на флората и фауната.

Естествено, за да се справят със задачите - обследване и фото документиране на крайбрежните морски екосистеми, вземане на проби от дъното край дивите плажове и буните за установяване степента на замърсяване на морската вода, всички участници в инициативата ще преминат обучение по гмуркане и начално водолазно обучение.

 

Желаещите да се включат в дейностите младежи, на възраст от 15 до 29 г., могат да направят това, като до 30 юни 2023г. изпратят имената си и телефон за контакт на ел.адрес – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Настоящата инициатива се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

         За допълнителна информация: Дарина Иванова 0889818727