Проекти

 be active 2

Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна

и през 2021 г. планира дейности по проект „Партньорство за чиста и красива България“, част от програма _МЯСТО България

Каним всеки, който желае да се включи във:

  1. 1. Фото-лов на тема „На каквото си постелеш, на това ще легнеш“

Целта е идентифициране на нерагламентирани сметища по Северното българско черноморско крайбрежие и да изпратим сигнал към местните власти и отговорните институции - От 15 април до  31 август 2021 можете да изпращате вашите фотографии на ел. адрес: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  или да ги донесете в офиса на Клуба на ул. „Сава Радулов“ 14, Варна. Фотографиите трябва да са придружени с информация за мястото, което сте заснели.

  1. 2. Неформални обучения за включване на доброволци в предстоящите кампании по плажовете и морето – м. май 2021 г. Заявки за участие изпратете до края на м. април на ел. адрес: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  2. 3. 8 кампании по градските и дивите плажове „Морето не е за една ваканция“. На плажуващите ще бъдат раздадени хартиени торби за отпадъци с прости стъпки, които да спазват с цел запазване чистотата на плажовете и морето – юни – септември 2021 г.
  3. 4. Почистване под вода дъното пред плаж Романтика и в района на две градски буни. Това ще осъществят доброволци с водолазна правоспособност под ръководството на инструктори-водолази. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани до законно за изхвърляне им място – юни – септември 2021 г.
  4. 5. Среща с представители на местните власти за предприемане на мерки за намаляване степента на замърсяване на плажовете и морето – септември 2021 г.

За допълнителна информация – Дарина Иванова, 0889818727

 

be active 4be active 1

 

foto lov

80% от пластмасата, която е в морето, първо е била изхвърлена на сушата.